Kundalini Yoga

Kundalini Yoga er en form for yoga, der både består af fysiske og mentale øvelser samt afspænding.
I praksis kombineres bevægelse, åndedræt, kropsholdning og det mentale fokus for at bringe krop, sind og sjæl i samklang og balance.

Øvelserne styrker både kirtel- og nervesystemet og udvider lungekapaciteten. Der er mange tusinde sæt øvelser, der er sammensat af forskellige fysiske stillinger (også kaldet for en ‘kriya’), der hver især har et specifikt formål, der enten kan være fysisk eller mentalt – f.eks. at optimere fordøjelsen, styrke ryg og lænd, forøge ens handlekraft eller opbygge mere indre ro.

Det fysiske sæt øvelser efterfølges ofte af en specifik meditation, som der også findes mange tusinde af i Kundalini Yoga. Meditationerne kan både være stille eller aktive med brug af kropstillinger, håndbevægelser eller lyd—både i form af musik, sange og mantra, som enten reciteres højt eller repeteres mentalt.

Kundalini Yoga kaldes også for bevidsthedens yoga, fordi vi bevæger os ind i sindets og følelsernes mange lag. Det er en praksis, der stimulerer vores sanser og giver os adgang til at transformere vores mentale og emotionelle begrænsinger og opdage vores potentiale, så vi kan leve og virke fra et mere kærligt og intuitivt sted.

For mere info om Kundalini Yogas oprindelse, baggrund og organisation læs her.